Klubtagok:


HA0MW
HA0MW - Boros Ernő (A HA0KLN adófelelőse.)
        45 éves vagyok. Nyírbátorban nőttem fel, tanultam és érettségiztem a BIG-ben.
A rádiózással és a morze „ABC”-vel, a sorkatonai szolgálatom alatt, 1982-ben ismerkedtem meg. Nagyon megfogott, és érdekelni kezdett a dolog. Az amatőr rádiózással a katonai emlékek hatására, itt a nyírbátori rádióklubban ismerkedtem meg 1984-ben, amit nagyon megszerettem. Az RH-B fokozatú rádióamatőr vizsgát 1985-ben tettem le. Azután lettem a klub adófelelőse. Szakképzettségem: erősáramú villamos üzemmérnök és elektronikai műszerész.
Jelenleg Vásárosnaményban lakom családommal. Feleségem Erika, pedagógus, kislányom Anna, gimnáziumi tanuló. Munkahelyemen, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-nél, hálózatfejlesztési mérnökként dolgozom. Szeretek az elektronikával foglalkozni „bütykölni”, rádiózni, de sajnos a mai világban szinte alig van időm rá. Munkám miatt érdekel az energetika, a megújuló és alternatív energiaforrások területe is.
HA0UB
HA0UB - Rádi Zoltán
(Elnök helyettes.)
    1969 karácsonyán születtem Nyírbátorban. Az ipari tanuló éveim alatt kerűltem kapcsolatba a rádiózással, és a helyi MHSZ rádióklub tagja lettem. 1987-ben RH-A fokozatú rádióamatőr vizsgát tettem és nemsokára egyéni adóengedélyt is kértem.Ezidő alatt fejeztem be az iskolai tanúlmányaimat és villamosipari végzettséget szereztem. 2002 után elvállaltam a rádióklub elnökhelyettesi feledatát. A szokásos amatőr rádióforgalmazás mellett szívesen foglalkozom a professzionális hírközlés(tengerhajózás, légi irányítás...) technikájának megismerésével. Különös gondot fordítok a vevőberendezéseim fejlesztésére. Mindezek mellett meteorológiai ismereteket is próbálok szerezni és folyamatosan fejlesztem a saját meteorológiai állomásomat. A természet szeretete sem marad el, gyakran kirándulok hazánk szép hegyvidéki tájain.
Remélem, hogy a rádióhullámokon is mihamarabb találkozunk!
HA9LN
HA9LN - Farkas László
(Alapítótag, nevéhez fűződik a klub hívójele.)

1948-ban Nyírbátorban születtem, itt jártam az általános iskolába, a gimnáziumba, itt érettségiztem, és szereztem rádió TV műszerész szakmát. 2 évig itt dolgoztam a Gelkában, majd Komádiba kerültem a mai nevén Antenna Hungáriához, 10 év eltelte után pedig az Emődi Üzemigazgatóságra TV átjátszó, majd a gerincadó szervízbe a cégen belül. A cég szervezésében többféle  tanfolyamot, valamit A Puskás Tivadar távközlési Technikum műsorszórás tagozatát végeztem el. Kb. egy éve nyugdíjas vagyok. 2 leány gyermekem van. Feleségem (Zsóka), szintén adóengedélyes - HG9EL. Hobbim még ma is a rádióamatőrködés, a rádiós távközlés. Mint nyugdíjasnak talán több időm lesz a régi hobbim művelésére. 
HG0NVG
HG0NVG - Molnár Gergely
(Linux guru)
1979-ben születtem Nyírbátorban. Az általános iskolába és gimnáziumba is itt jártam. Egyetemi éveimet Debrecenben (KLTE - TTK) töltöttem, és szereztem programtervező matematikusi diplomát.
Linuxszal 14 éves korom óta foglalkozok, mind otthon, mind munkahelyen és rádióamatőr területen is.
A napi teendők mellett időmet a kislányom és a kisfiam kötik le.
HG0NVT
HG0NVT - Molnár Sándor Gábor
(WEB -mester, programozó.)
1977-ben születtem Nyírbátorban. Az általános iskolába és gimnáziumba is itt jártam. Egyetemi éveimet Debrecenben (KLTE - TTK) töltöttem, és szereztem informatikus tanári - infókönyvtárosi diplomát.
Linuxszal 15 éves korom óta foglalkozok, mind otthon, mind munkahelyen és rádióamatőr területen is.
A napi teendők mellett időmet a kislányom és jelenleg a lakásom felújítása kötik le.
HG0NNY
HG0NNY - Molnár Gáborné (Erika)
(Aki mindezt elviseli, sőt támogatja.)Magyar - német szakos középiskolai tanár vagyok a Báthory István Gimnázium és  Szakközépiskolában. 1989-ben tettem le az URH - C fokozatú rádióamatőr vizsgát (férjem fertőzött meg).
A rádióforgalmazással, az utóbbi idóben keveset foglalkozom, a tanítás mellett a kertészet, nyelvizsgáztatás, na és az unokák  köti le az időmet.
2011-es nyugdíjba vonulásom óta pedig a méhészkedést tanulgatom HG0VT-vel.
HG0VT
HG0VT - Molnár Gábor
(Elnök.)

1950.01.10-én születtem. 10 évesen kezdtem el foglalkozni az elektromossággal. A fizika azóta is érdekel. A középiskolát Nyírbátorban (BIG), az egyetemet Debrecenben (KLTE) végeztem. Mat - fiz- info szakos középiskolai tanár vagyok a Báthory István Gimnázium és Szakközépiskolában. Rádióamatőr vizgákat a 80-as évek elején tettem le (URH-C fokozat), és kaptam adóengedélyt. Echolink Node számom: 338459.
1979-ben vettem át a klub vezetését mint klubtitkár, helyettesem Turi Tamás (HG0VX, +2002.07.07) volt. Hobbim az elektronika, rádióamatőr adó - vevők tervezése, építése. Szivesen foglalkozom fa és vasszerkezetek építésével. Utóbbi időben pedig a kemencében való sütögetéssel is megbarátkoztam.
2010-es nyugdíjba vonulásom óta pedig a méhészkedést tanulgatom HG0NNY-al.
hg0vy
HG0VY - Turi Tamásné (Erzsébet)


1952-ben Jászberényben születtem. Az általános iskolát Nyírbátorban, a gimnáziumot Törökszentmiklóson végztem. Majd a nyíregyházi Tanárképző következett. Gyermekfelügyelői, valamint gyógypedagógiai felsőfokú szakképesítést szereztem. A 80-as évek közepén (férjem hatására) URH-B tipusú rádióamatőr vizsgát is tettem, és forgalmaztam  Tamás által épített készülékeken, valamint segítettem a klub gazdasági munkájában. Férjem halála után is figyelemmel kísérem a klub munkáját, és szívesen segítek, ha szükség van rám.
(Részletesebben 1-es szám 3. személyben így ír magáról Erzsike: - a szerk.)           (A klubban megpihenve.)
hg0vx
HG0VX - Turi Tamás (1948 - 2002)
(Elnök helyettes, konstruktőr)
       1948-ban született Nyírbátorban. Itt járta ki az általános iskolát, majd Budapesten a víz - gáz szerelő szakmát szerzett. Hazatérve a gimnáziumban karbantartóként dolgozott, közben járt a levelező tagozatra, és leérettségizett. Innen az MHSZ elektromechanikai műhelyébe került, majd a GYIVI-be oktatástechnikusnak
szegődött. Folyamatosan képezte magát: Magyar TV Videotechnikai tanfolyama Pécsett, (A város első képesített videofilm operatőre!), gyógypedagógiai asszisztens képző, stb. 1972-ben kötött házasságot, Andi és Tomi gyermekének boldog édesapja lett. A nyolvanas évek elején jelentkezett a rádióklubba,  hamarosan URH-B vizsgát tett, és megkapta az adóengedélyét. Konstruktőri szakosztályvezetővé, majd elnökhelyettesé választották a klub akkori tagjai. 2002. 07. 07-én bekövetkezett halálával nagy űrt hagyott maga után. Örökké hiányozni fog!    (Felesége így emlékezik Tamásra.)                                        (Lejegyezte: HG0VT)
HG0VW
HG0VW - Farkasné Turi Andrea
      1973-ban születtem, az általános iskolát Nyírbátorban fejeztem be, majd a budapesti Puskás Tivadar Híradástechnikai Szakközépiskola (ma Puskás Tivadar Távközlési Technikum) volt, ahol vezetékes távközléstechnikai műszerész szakmát végeztem. 1992 és 1999 között a Határőrségen  dolgoztam mint hírközpontos és géptávírász, majd mint számítógép operátor. 1999 novemberétől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 2.sz. Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság adminisztrátora vagyok.
2000-ben kötöttem házasságot, egy lánygyermekem van.
10 éves koromtól jártam az MHSZ rádióklubjába. Az adóengedélyem egészen 2002-ig megvolt, apa halála után sajnos nem volt aki a berendezéseket karbantartsa, így az adóengedélyemet utána már nem hosszabbíttattam meg.
hg0nrt
HG0NRT - Dr. Orosz Tamás

1981. 08. 13-án születtem Nyírbátorban. Általános- és középiskolai tanulmányaimat is itt folytattam. Ezután a Debreceni Egyetem Állam- és Jugtudományi Karán szereztem diplomát, jelenleg a Butapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának hallhatója vagyok. Közben folyamatosan dolgozok a Nyírbátori Polgármesteri Hivatalban. Gyerekkorom óta érdekel az elektromosság. Fizikából is az elektrosztatikával foglalkoztam a legszívesebben. A rádiózással úgy kerültem kapcsolatba, hogy Molnár tanár úr mesélt róla sokat számtech. szakkörön, majd rajta keresztül kapcsolódtam be a klubéletbe és 1996-ban sikeres URH A vizsgát tettem. Sajnos az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam ezt a hobbimat, de elhatároztam, hogy ezentúl igyekszem minél több időt szakítani rá.

Lajsz Róbert
Lajsz Róbert
(Tiszteletbeli klubtag.)


1979-ben születtem Nyíregyházán. Általános iskolámat Sényőn végeztem, utána a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskolában érettségiztem, majd a Nyíregyházi Főiskolán szereztem számítástechnika szakon diplomát. Jelenlegi munkahelyemen, a nyírbátori Polgármesteri Hivatalban 1994 óta mint informatikus, és rendszergazda dolgozom. Van egy 7 éves Keve nevű kisfiam. Hobbim a foci, és a természetjárás.
Mint műszaki ember, érdeklődve kísérem figyelemmel a rádióklub tevékenységét, és ha tudok segítek munkájukban, a számítógépes hálózatuk biztosításában.